Dagenes bog

Dagenes bog

Description of book

Med sit 250 Land Camera har Patti Smith skildret sine rejser i enestående polaroidfotografier siden 1996. En forfatters stol, en ægtemands saxofon, poeters senge, kunstneres atelierer. Billeder af livet på og uden for landevejen, togstationer, hotelinteriører, obskure caféer; altid med en notesbog i nærheden. Smith sammensætter fotografier fra dette værk med udvalgte øjebliksbilleder fra sit daglige liv, som hun har delt på Instagram: perler hun har fået til sin fødselsdag, hendes mors nøglering, hendes børn, hendes støvler, hellige talismaner og hendes abessinske kat, Cairo. Mere end en million følger Smith for hendes unikke æstetik, hendes morgenkaffe, de bøger hun læser, gravstederne og monumenterne for elskede helte, udskud og helgener.

I løbet af et kalenderår præsenterer ‘Dagenes bog’ 366 små vinduer og veje ind til den visionære forfatter, digter og musikers verden. Et kort over et liv viet til kunst; en tidløs inspiration, dag for dag, i usikre tider.

Patti Smith er forfatter til National Book Award-vinderen ‘Just Kids’ samt ‘M Train’, ‘Abens år’ og adskillige digtsamlinger og essays. Hendes skelsættende album ‘Horses’ er blevet hyldet som et af de 100 bedste album nogensinde. Det franske Kulturministerium tildelte Patti Smith titlen Commandeur des Arts et des Lettres i 2005, hun blev optaget i Rock and Roll Hall of Fame i 2007 og modtog The Key to New York City i 2021.

Author.Patti Smith

E-book

Danish