Lähdön läheisyys
Upcoming book

Audiobook & E-book: 7/1/2024

Lähdön läheisyys

Description of book

Onnistu tai kuole.

Yksityisetsivä Janatuinen ottaa toimeksiannot yleensä vastaan vain rahan takia. Tällä kertaa pelissä on hänen henkensä.

Ylikomisario Kirstinen tahtoo löytää kadonneen heilansa, hinnalla millä hyvänsä. Poliisivoimia ei voi sotkea etsintään, joten mies kiristää avukseen Janatuisen. Hän uhkaa tuhota sekä Janatuisen että tämän ystävän Helenan elämän, jos jäljettömiin hävinnyttä naista ei löydy.

Vastentahtoinen etsivä lähtee seuraamaan sokerideittailua harjoittaneen Irinan jälkiä. Tutkinta kuljettaa hänet Turusta Helsinkiin ja kauemmaskin. Veriset todisteet paljastavat, ettei kyse ole vain rakastavaisten riidoista. Mitä nainen pakoilee?

Lähdön läheisyys jatkaa Jussi Marttilan Aurajoki-sarjaa, jonka päähenkilö on maailmaa lakoniseen tyyliin tarkkaileva yksityisetsivä.

Jussi Marttila (s. 1982) on asunut lähes koko elämänsä Turussa ja työskennellyt aiemmin yksityisetsivänä. Hän käy oluella samassa kantapaikassa kuin päähenkilönsä Janatuinen. Marttilan motto on: mikään ei toimi, paitsi kantri ja ooppera. Marttilan esikoisromaanista Veden varaan (2020) on tehty näytelmä, joka sai kantaesityksensä Turun Kaupunginteatterissa syksyllä 2023.

AudiobookE-book

Finnish