Spökbrigaden : berättelse för pojkar

Spökbrigaden : berättelse för pojkar

Description of book

Peter Trench är en flygande detektiv i England. Han har varit stridspilot under det stora kriget och äger nu ett eget flygplan. Ett år efter kriget blir han kontaktad av sin vän Evans, som berättar att det skett en rad olika attentat i landet. En bomb har hittats i ett järnverk. En kraftledning har förstörts. En mystisk "fantomflygare" flyger i rasande hastighet varje dag över norra Skottland, och en särskild musiksignal upprepas på radion. Det är upp till Trench att avslöja dessa sabotörer och spioner innan det är för sent.

Peter Trench är en engelsman som bestämt sig för att följa sina äventyrsdrömmar och bli en flygande detektiv. Med hjälp av sitt flygplan och unge Willy Bates bekämpar han förbrytare. Denna serie handlar om deras många spännande äventyr.

Uno Modin var en hyllad svensk författare och journalist som under sitt liv hann med att skriva många älskade barnböcker, samtidigt som han skrev politiska reportage och böcker om arbetarrörelsen. Modin var även ordförande i Sveriges Ungdomsförfattarförbund.