Vaaralla - kuvia laitakaupungilta

Vaaralla - kuvia laitakaupungilta

Description of book

"Vaaralla" sijoittuu Oulun laitakaupungin köyhään hökkelikylään, jossa on vielä vahvasti maaseudun tuntu. Vaaraa kutsutaan myös Kakaravaaraksi, koska seudun ainoa rikkaus on lukuisa jälkikasvu.

Teoksessa seurataan useiden perheiden arkea. Pääosassa ovat Nikkilän lapseton pariskunta, Viion leski ja hänen tyttärensä, Latun perhe sekä kurjuudessa elävä Vimparin perhe. Keskikaupungin kivikadut ja porvaristalot eivät ole Vaarasta kaukana, mutta elinolojen kontrasti on suuri.

Teuvo Pakkalan 1800-luvun elinolosuhteiden ja asenteiden elävä kuvaus tuo lukijan silmien eteen tarkan kuvan tapahtuma-ajan yhteiskunnallisesta todellisuudesta.

Kirjailija Teuvo Pakkala (1862–1925) tunnetaan erityisesti lasten elämää kuvaavista novelleista. Hänen tyylinsä luokitellaan yleensä joko realistiseksi tai naturalistiseksi. Pakkala julkaisi myös romaaneja, näytelmiä ja muistelmia.

Pakkala aloitti lääketieteen, historian ja kielten opinnot Helsingin yliopistossa, mutta opinnot jäivät kesken. Hän siirtyi työskentelemään lehtimiehenä, minkä myötä kirjoittamisesta tuli hänelle yhä merkityksellisempää. Esikoisteos "Lapsuuteni muistoja" julkaistiin vuonna 1885. Myöhemmin Pakkala työskenteli myös kustannustoimittajana Otavalla.

E-book

Finnish

What other people think

Reviews of Vaaralla - kuvia laitakaupungilta

There are not enough ratings yet