Buchcover für Cirkus Demonio

Cirkus Demonio

Buchbeschreibung

Den demoniske illusionisten Olosky har med sina hypnotiska talanger lyckats erövrat all makt inom tältcirkusen som ambulerar i den svenska landsorten. Till och med dess direktör Locasto går i hans ledband. När Olosky fattar behag till den vackra trapetskonstnärinnan Nita, tar han henne sålunda utan att hennes partner förmår ingripa. Men när Olosky tröttnar på Nita och börjar intressera sig för den vackra skolryttarinnan miss Belladonna, får han en svår dust med domptören Harder. Olosky beslutar då att röja sin rival ur vägen.

Den ende som Oloskys hypnotism inte biter på, är direktörens fosterson, den tolvårige Joy. Denne försöker med alla medel hejda Oloskys framfart tills han inser att det bara finns en sak att göra. Men han tvekar i det längsta…

Sigge Stark var Sveriges mest lästa författare. Med en rekordproduktion på över 100 romaner och otaliga noveller har hon trollbundit generationer av svenska läsare i alla åldrar. Hennes böcker kännetecknas av kärlek, förvecklingar och dramatik, men är också skildringar av människors tillvaro under flera decennier. Bakom pseudonymen Sigge Stark fanns författaren och djurälskaren Signe Björnberg (1896–1964).

Autor oder AutorinSigge Stark

E-Book

Schwedisch