Buchcover für De goda soldaterna - bataljon 2-16 i dödens kvarter

De goda soldaterna - bataljon 2-16 i dödens kvarter

Buchbeschreibung

I januari 2007 meddelade George W. Bush att USA skulle använda sig av en ny krigsstrategi i Irak. Den gick under namnet ”The Surge” och handlade i mångt och mycket om att sätta in kraftiga truppförstärkningar.

Bland dem som lyssnade till presidentens ord fanns den nya, optimistiska infanteribataljonen 2-16, ”The Rangers”, som satte som mål att lyckas där andra tidigare misslyckats. Deras uppdrag: patrullera de farligaste delarna av Bagdad.

Under den tid som ”The Rangers” befann sig i Irak gick landet från fullständigt kaos till ett mer hanterbart tumult. Men för bataljon 2-16 var tillvaron allt annat än lugn, med vilda eldstrider, spända patrulluppdrag genom fientliga områden där varje skräphög kunde innehålla en bomb, och dussintals sårade och dödade kamrater.

Efter femton månader återvände soldaterna hem till Amerika som fullständigt förändrade människor.

Reportern David Finkel följde The Rangers under hela deras vistelse i Irak. Resultatet blev De goda soldaterna – en omskakande vittnesbörd över det moderna krigets fasor. Genom att berätta både vinnarnas och förlorarnas historia har Finkel med denna bok lyckats skapa ett krigsreportage av klassisk kaliber.David Finkel arbetar till vardags för The Washington Post och har tidigare vunnit Pulitzerpriset för en serie reportage från Jemen. Han bor med sin familj i Maryland, USA.

Autor oder AutorinDavid Finkel

E-Book

Schwedisch