Buchcover für En julgäst och andra noveller

En julgäst och andra noveller

Buchbeschreibung

Livet har inte varit lätt för Ruster. I sin ungdom var han en populär musiker, men allt förändrades när han förlorade sig i spriten. Sedan dess har han haft svårt att försörja sig och hans nedgångna utseende får människor att dra sig undan. När julen närmar sig söker Ruster sällskap hos sin gamla vän Liljekrona. Emellertid bemöts han med avsky snarare än med välkomnande värme, och på självaste julafton lyckas gårdsfolket övertala Liljekrona att skicka i väg honom – ensam ut i den isande vinterkylan.

“En julgäst och andra noveller” är en novellsamling av Selma Lagerlöf som sprudlar av hennes unika blandning av fantasi och insikt. Genom Lagerlöfs mästerliga berättarkonst skildras livets olika sidor och nyanser på ett sätt som berör hjärtat och utmanar sinnet.

Selma Lagerlöf (1858-1940) var en svensk författare och lärare. Hon debuterade med romanen ”Gösta Berlings saga” 1891 och tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909. Selma Lagerlöf är en av Sveriges mest uppskattade och älskade författare genom tiderna och blev också den första kvinnan att väljas in i Svenska Akademien.