Buchcover für Ge mig en människa

Ge mig en människa

Buchbeschreibung

Stugan har stått tom i ett och ett halvt år när den unge doktoranden dyker upp. Han ska organisera, efterforska, göra något bra. Det är änkan som släpper in honom. De tre döttrarna, Margareta, Hanna och Laura, har sitt eget att tänka på. Saker som sorg och saknad, men också att bli vuxen och gå vidare i livet. Därmed inte sagt att de inte är nyfikna på vad det är som pågår. I stugan satt ju alltid pappa och skrev. Det var hans alldeles egna plats innan det hemska hände. Innan han inte fanns något mer. Vad ska doktoranden in där och göra?

"Ge mig en människa" är en fängslande familjeroman som utspelar sig i två olika decennier. Läsaren får följa med tillbaka till doktorandsommaren, då familjen nyligen förlorat sin fader och hela tillvaron är under förändring. Vi hoppar sedan till nuet, till den framtid som under doktorandsommaren ännu var så långt bort. Framtiden, som inte blev som någon hade tänkt. Varför blev den inte som det var tänkt?

Anna Schulze, född 1968, är en svensk författare från Sigtuna. Författardebuten kom år 2006 med novellsamlingen "Brist" och år 2014 nominerades hon till Sveriges Radios romanpris med boken "Vårt gemensamma liv". Hon är även utbildad violinist.
Autor oder AutorinAnna Schulze

E-Book

Schwedisch