Buchcover für Geniernas återkomst : krönika

Geniernas återkomst : krönika

Buchbeschreibung

Geniernas återkomst är en hopljugen världshistoria, en exposé över människans utveckling från apstadiet och fram till vår tid – och ytterligare en liten bit in i framtiden.

Jag har valt krönikans form och berättelsen börjar med de tidiga små förmänniskorna på Afrikas savanner som lever i symbios med stora, tröga förgorillor.

Krönikan löper vidare till dansk stenålder, till mosslikens tid. Därefter berättar jag om de politiska intrigerna bakom kung Herodes barnamord i Betlehem. Sedan tar krönikan ett språng på nästan tusen år, och hamnar i Kina, i en kulturrevolution, som har stora likheter med den vi upplevt i vår tid.

Jag tar upp Leonardo da Vincis insats som politiker, och i nästa avsnitt får vi följa tidiga nybyggare i Arnerika som försöker bygga upp ett nytt Palestina. Sedan är vi inne i 1800-talet och Darwin och Freud uppträder sedda ur grodperspektiv. Därefter slingrar sig berättelsen vidare till den sovjetiska fångarkipelagen Gulag och till våra dagars Washington.

I slutscenerna möter vi de stora genierna, Beethoven, Einstein, Picasso med flera, återfödda med 2000–talets genteknik.

Geniernas återkomst berättar historien, inte som den bevisligen gick till, utan som den på fantastikens villkor kunde ha blivit.

P C Jersild

Autor oder AutorinP. C. Jersild

E-Book

Schwedisch