Buchcover für Inför Döden

Inför Döden

Buchbeschreibung

Pensionatsvärden Duran har länge fått skulden för att ha förlorat hushållets pengar, trots att det var hans hustrus dåraktiga spekulationer som låg bakom förlusterna. Nu är hans hustru död, men skulden hon la på sin make ligger kvar. Durans tre döttrar är fortfarande övertygade om att deras far bär skulden och när konkursen står inför dörren plågar de honom med ständiga angrepp. Duran är förtvivlad och ser bara en möjlig lösning för att förhindra katastrof och att hans döttrar hamnar på gatan ...

"Inför döden" gavs ut 1893 tillsammans med "Moderskärlek" och "Första varningen" i samlingsvolymen "Dramatik". August Strindberg säger sig ha inspirerats av Shakespeares pjäs "Kung Lear" när han skrev pjäsen "Inför döden".

August Strindberg (1849-1912) var, och är fortfarande, en av Sveriges mest framstående författare genom tiderna. Han var också bildkonstnär, dramatiker och journalist, och är känd för sin produktivitet. Han slog igenom med romanen "Det röda rummet" 1879 och har sedan dess varit en mycket prominent gestalt i det litterära Sverige.

E-Book

Schwedisch