Buchcover für Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag

Buchbeschreibung

"Jag inser att jag legat naken och tätt intill, varm och yrvaket glad. Och medan jag fnissat av hans kittlande andedräkt har han tänkt att han inte längre vill."

Olivia är dumpad. John vill inte längre vara ihop och hon fattar inte hur hon ska kunna överleva ensam. Vem är hon utan John, utan det perfekta förhållandet? Är hon verkligen en sån som bara kysser den hon älskar? Eller är det så enkelt som Danijel säger att man ska skratta när man är glad, skrika när man är arg och ligga när man är kåt?

JAG ÄR TYVÄRR DÖD OCH KAN INTE KOMMA TILL SKOLAN IDAG idag är en träffande, ifrågasättande, het ungdomsroman om att lyssna mer på sin kropp än på ryktena som sprids.

"Debutanten Sara Ohlsson lägger sina snitt så skickligt att man inte känner hur djupt hon skär förrän efter en bra stund. Hon skriver som en ungdomlig Suzanne Brøgger, en "Fräls oss ifrån kärleken" fast utan att hålla någon lindrande intellektuell distans."
Lotta Olsson, DN Söndag

"Olivia lever. Det är ingen tvekan om att Sara Ohlsson gjort en mogen debut. Hon behärskar både språk och psykologi "
Ying Toijer-Nilsson, SvD

"På ett rakt, avskalat och ärligt sätt skildrar debutanten Sara Ohlsson en situation som många ungdomar kommer att känna igen sig i"
Camilla Jönsson, Hallandsposten

"Jag känner mig nödd och tvungen att börja den här med recensionen med: wow wow wow."
Johanna Lindbäck, Bokhora.se

"Olivias kamp för att hitta nya ben att stå på när de gamla går i kras blir inte bara fängslande läsning, utan även en sund provokation mot ingrodda könsroller och vedertagen uppfattning om moral och omoral. Missa inte den här debuten!"
Katarina von Bredow, författare

"En bok jag önskar hade funnits när jag växte upp. En ärlig, sårig skildring av att behöva tampas med sig själv i en snårskog där vänskap blir till lust, spänning till kärlek och där sex förvandlas till skam. Om hur det kan vara fel och fint på samma gång. En bok om en ung persons rätt
att få känna."
Lina Thomsgård, grundare av Rättviseförmedlingen

"Jag har levt mig in så i boken att det kommer ta ett bra tag innan jag inser att det inte är jag som är Olivia. Jag satt klistrad från första till sista sidan!"
Sofies bokblogg

"Bered dig på sträckläsning! Det enda dåliga med den här boken är att den tog slut!"
Bloggen Bokmalens tips

"Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag är helt klichébefriad. Istället har Sara Ohlssons bok ett språk och ett tilltal som får till och med den mest nydumpade på ettrigt livsnjutarhumör."
Lena Kjersén Edman, litteraturkritiker
Autor oder AutorinSara Ohlsson