Buchcover für Lyckofällan

Lyckofällan

skapa det liv du vill leva med ACT, mindfulness och engageman

Buchbeschreibung

Varför är det så svårt att bli lycklig?

Vi har lätt att fastna i en psykologisk fälla med en rad motsägelsefulla föreställningar om lyckan – idéer som är allmänt accepterade för att “alla vet att det är så”. Tråkigt nog kan detta skapa en ond cirkel där vi lider mer ju mer vi jagar efter lyckan. Och den psykologiska fällan är så väl dold att vi inte ens inser att vi har fastnat i den.

Lyckofällan handlar om hur man kan komma bort från denna ofta misslyckade jakt. En central tanke är att acceptera alla känslor och tankar och handskas med dem i stället för att försöka undvika dem.

Lyckofällan lär ut hur man kan ta sig ur ”lyckofällan” och ger exempel och övningar som steg för steg leder till ett liv som är värt att leva.

Lyckofällan bygger på ACT, en psykologisk modell som står för Acceptance and Commitment Therapy och är en vidareutveckling av kognitiv beteendeterapi. ACT ger verktyg och strategier som behövs för att bryta dåliga vanor, sluta skjuta upp saker, bli mer motiverad att införa och fortsätta med hälsosamma vanor och bygga bättre relationer med omgivningen.

Lyckofällanär en klassiker som nu kommer i ny utökad och reviderad utgåva, i översättning av Ulrika Junker Miranda.

Russ Harris är läkare och ACT-terapeut, bosatt i Australien. Han har skrivit ett flertal böcker om act, Acceptance and Comittment Therapy, och arbetar med att utbilda i och föreläsa om metoden.
Autor oder AutorinRuss Harris

E-Book

Schwedisch