Buchcover für Mindfulness i hjärnan

Mindfulness i hjärnan

Buchbeschreibung

Mindfulness är ett sätt att träna och forma sin hjärna. Genom att styra uppmärksamheten kan vi ta oss ur tankemönster som leder till nedstämdhet och depression – eller bara bli bättre på att fokusera på nuet. Parallellt med att kunskapen om hjärnan ökat explosionsartat har mindfulness blivit en erkänd behandlingsmetod inom vården och en metod för att höja effektiviteten i företag. Med hjälp av neurovetenskapen förstår vi allt bättre vilka delar i hjärnan som arbetar när vi tränar mindfulness och varför det fungerar.

Allt du gör, gör du just i nuet. Det är i nuet du köper och säljer, bråkar och blir sams, arbetar och roar dig. Det är i nuet du säger upp dig impulsivt, äter eller dricker för mycket eller skriker åt dina barn. Det är i nuet dina problem uppstår och det är i nuet du behöver lösa dem. Du ägnar antagligen en hel del tid och energi åt att ångra det du gjort, eller att planera att göra annorlunda i framtiden, men det är i nuet du måste upp till bevis.

Din uppmärksamhet är antagligen ditt vassaste redskap för att påverka ditt liv, men du måste lära dig hur du ska använda den på bästa sätt. Lyckligtvis är detta något du kan lära dig och med tiden bli allt bättre på.

Den här boken är ett försök att beskriva vad vi nu vet om de psykologiska processer vi använder oss av när vi tränar mindfulness, hur det ser ut i våra hjärnor medan vi håller på, och efteråt.

Autor oder AutorinÅsa Nilsonne

E-Book

Schwedisch