Buchcover für Twist

Twist

Buchbeschreibung

Klas Östergrens nya roman skruvar sig fram mellan årtiondena fram till vår egen tid, från en given punkt på sextiotalet när sommaren var lång och The Beatles "Twist and Shout" fortfarande ekade i folks medvetande. Där väcks en kärlek, till en kvinna med många namn. Anna. Eller Anne-Marie. Eller Ami.

Twist är en berättelse om att utnyttja och bli utnyttjad. Den handlar om pengar som bytte händer när centrala Stockholm förvandlades för femtio år sedan. Men om mutor är en gråzon så har bedrägeriet i Twist också en verkligt svart sida, som berättaren bit för bit blir varse: de rörelser av pengar, information och inflytande som frigörs när muren mellan öst och väst faller i slutet av åttiotalet.

Ingen går fri. Alla är med i spelet: motvilligt, ovetande eller av fri vilja. Liksom i en roman av Graham Greene eller John Le Carré handlar Twist om själva sveket och vad det gör med de människor som deltar i det eller drabbas av det.

Detta är en mångbottnad, fin berättelse och en Klas Östergren på absolut bästa berättarhumör.

SVT Gomorron Sverige

Ingen beskriver Sverige med sådan bravur Det är en helgjuten och bultande berättelse.

Dagens Nyheter

Det är i förmågan att fånga den nostalgiskt skimrande, för alltid förlorade idyllen - bastun, groggverandan, cigarren - som Östergren visar sin storhet som författare.

Expressen

Storartad underhållning.

Aftonbladet

Klas Östergren är en gudabenådad berättare: språket är enkelt men aldrig lättviktigt, det är lekfullt men inte gåpåigt, det är förföriskt men absolut inte kokett. Det hela är välbekant men ändå ständigt nytt.

SR Kulturnytt

Detta är en spänningsroman, en som Le Carré hade var stolt över.

Svenska Dagbladet

Det är stort, det är rikt och på samma gång mycket underhållande.

Dalarnas Tidning

En stor läsupplevelse.

Östersunds-Posten

Resultatet blir lysande och djupt tankeväckande underhållning.

Värmlands Folkblad

Fyrahundra sidor som vägrar lämna mig ifred.

Arbetet

En energisk glädje i berättandet som gör att man inte alls längtar efter slutet fast man skyndar sig dit.

Norrbottens-Kuriren

Ett egenartat språk som ständigt ligger på lur och en pessimistisk humor som tillsammans med det satiriska bettet är generöst underhållande.

Göteborgs-Posten

Det är en stark roman om ett svagt samhälle.

SVT Kulturnyheterna

Nog är det märkvärdigt. Jag läser en roman som är alldeles vemodsgrå och jag blir så upplivad! Med en tanke så komplex att jag ibland måste och ofta vill läsa om, med ett språk så subtilt, så elegant och rytmiskt att jag vaggas på en känsla av bärande vällust, vecklar han in läsaren i ännu en berättelse om oss som kräver sitt svar. Det är inte var dag man känner sig sedd av en roman.

Helsingborgs Dagblad

Östergren har ett oerhört smidigt och vackert språk, sinnligt, varierat, med rytmiska omtagningar och konstfärdig satsflätning.

Hela Hälsingland

[Twist] är flyhänt och elegant berättad, absolut trovärdig.

Ystads allehanda

Det är nog dumt att krångla in sig mer i försök till beskrivning av romanens utomordentligt rika handling. Det mystiska och hemlighetsfulla gör Twist till spännande läsning. Man känner sig vara en gåta på spåren.

Arbetarbladet

En fascinerande, underhållande och gripande berättelse Klas Östergren är en mästare på att låta saker och ting pågå under ytan, att lägga ut en krok och väcka intresse, men aldrig säga för mycket Det är en njutning att läsa 'Twist'.

Nerikes Allehanda

Det ska sägas med en gång: det är en läsfest Östergren bjuder på Twist kan föra tankarna till en roman av Graham Greene eller John le Carré.

Ölandsbladet

Nya boken 'Twist' är ett mästerverk.

Hallandsposten

Det här är en klar femma, det är en så underbart fint komponerad roman och ett läsäventyr.

SVT Gomorron Sverige

Autor oder AutorinKlas Östergren
Sprecher oder SprecherinReine Brynolfsson

HörbuchE-Book

Schwedisch