Vattnet drar

Vattnet drar

Buchbeschreibung

"Åldrig naturmystik möter svensk postapokalyptik när Madeleine Bäck med lätt och varsam hand bygger sin intrig."
Jonas Thente, Dagens Nyheter

"Madeleine Bäcks skräckfantasy Vattnet drar är en helgjuten debut."
Maria Friedner, Jönköpingsposten

"En kuslig bladvändare full av cliffhangers."
Karin Anderberg, Skånska Dagbladet

Så blir handen iskall. Ytan slutar bölja. Den ändrar mönster. Sipprar fram och upp över hans hand som mjuka istappar. Viktor är för fascinerad för att kunna röra sig. Han ser hur ytan böjer sig och trevar som långa ormar kring hans arm. Trevar över hans hud. Det är vått och bedövande kallt. Och så ser han naglarna.

Kroppen av en kvinna hittas vid Malmjärn i Gästrikland. Har det något med den illegala sprithandeln att göra? Eller stölden av den värdefulla madonnan i Ovansjö kyrka? Något har förändrats i bygden under den här helvetesvarma sommaren. Det känns i själva luften. Som ett elektriskt stråk av begär och desperation. Det som legat dolt i hundratals år har vaknat igen.

Vattnet drar är första delen i en trilogi om en bygd som slits isär och som plågas av ett urgammalt förbund mellan människa och natur.

Madeleine Bäck är biologen som blev medicinjournalist och som idag är VD för en tidningsbyrå. Hon är en litteraturnörd från Storvik i Gästrikland, en bygd som ligger henne varmt om hjärtat. Gästrikland, som hon brukar kalla "Sveriges mest bortglömda landskap", är ett landskap som har mycket att berätta om vår historia. Idag bor Madeleine med sin familj i Solna.

"Missa inte den här sommarskräckromanen/.../ Begåvad inledning på planerad trilogi."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"Oerhört spännande. Madeleine Bäck behärskar verkligen den skräcklitterära traditionen och skriver in sig i den på ett stilfullt sätt."
Frida Lindström, Värmlands Folkblad

"Blodig folktro möter avfolkade bruksorter. Fängslande och otäck."
Sven Olov Karlsson, ATL Magasinet

"Gillar du reality-skräck? Här har du boken!"
Staffan Engstrand, Nerikes Allehanda

"Det är kroppsligt - våldsamt och erotiskt, rått och lyriskt. Vattnet drar är första delen i en trilogi och den slutar med inte bara en cliffhanger, utan flera. Detta är en enastående debut!"
Gull Åkerblom, BTJ

"Som om Stephen King skaffat stuga i Gästrikland."
Sven Olov Karlsson, Land

"Dialoger och språk är skickligt träffsäkra. Det övernaturliga inslaget är pirrigt närvarande. Vattnet drar är första delen i en trilogi och att jag kommer läsa uppföljaren är givet.
Carola Strömstedt blogg

"Västra Gästrikland blir sig inte likt igen efter att Madeleine Bäcks fantasi har lagt sig som ett spindelnät över landskapet, gett det en ny mystisk dimension."
Kristian Ekenberg, Gefle Dagblad

"Effektivt berättat bruksorsskräck. Ovanligt välkomponerat persongalleri. Jag väntar redan på fortsättningen."
Close-Up Magazine

"Välskriven och sammansatt. Fick mig helt fast. Läskig som satan."
Mellanradernapodden

"Helt golvad! Vilka personporträtt! Drömt mardrömmar, men så värt!
Prickiga Paula

"Det är äckligt, realistiskt, sadistiskt och gripande. Jag läste den med omväxlande avsmak och fascination över samhällsskildringen som med råge överskuggar fantasy-inslagen."
Läslusen bokhandel, Uppsala

"Det är sex, våld och alkohol. Kriminalitet och medelklassliv, studentliv och hur det känns att lämna en plats, eller vara kvar. Om att känna begär, att väcka det hos andra, och vad makt kan göra med en människa. Mycket återstår att göra och veta i trilogins nästa del. Att inte veta är att fortfarande ha ett sug efter mer. Ett begär har uppstått."
Frida Holmen Niblaeus

"Jag fick ransonera så att den inte skulle ta slut för fort, hur ska jag stå ut i väntan på del två? Ren och skär Tarantino-lycka på slutet!"
Zandra Kurén, Pocketshop

"Jag ser redan fram emot del två."
Andrea, Bibliophilia

"Del ett av tre - att jag ska behöva vänta!? Vill ju läsa fortsättningen nu!"
Boksnack

"Madeleine Bäcks persongalleri är trovärdigt och engagerande, språket som har en lokalton rakt igenom känns äkta."
Maria Friender, Jönköpingsposten

"Vattnet drar är ruggigt otäck och hisnande bra. Och för alla oss som levt i en liten by, där somrarna kan vara dallrande heta, där de djupa skogarna ständigt balanserar på gränsen mellan idyll och mörker, där de åren precis innan man blev vuxen var de läskigaste och de bästa som fanns, för oss sjunger den här berättelsen lite extra högt. Nu törstar jag efter nästa del."
Malin Pagels, Bokstugan

"Madeleine Bäck sällar sig med Vattnet drar till den socialrealistiska och samhällskritiska skräckgenre som författare som John Ajvide Lindqvist, Johan Theorin och författarparet Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren det senaste decenniet excellerat inom. Det öppna slutet skapar ett begär efter mer."
Ingrid Bosseldal, GP

"Jag gör mer än gärna ett återbesök i den lilla bruksorten i Gästrikland igen när nästa del anländer. Vattnet drar är ett bra och stabilt avstamp i något som kan bli riktigt stort." Andreas Ljungström, Tentakelmonster

"En spännande berättelse med driv. Jag ser mycket fram emot att läsa fortsättningen."
Jeanette Palm, Bokhemligheter

Das denken andere über das Buch

Rezensionen zu Vattnet drar

Es gibt noch nicht genügend Bewertungen