Baklängesbibeln

236 Seiten
bookCoverFor

Buchbeschreibung

"Baklängesbibeln" är en novellsamling som tar sig an bibliska berättelser ur ett modernt perspektiv. Religion går till kamp mot nätporr och Jesus dyker upp som en cirkusartist som vill åt sin återfödelse. Hemligheter som tidigare legat gömda mellan raderna kommer upp till ytan, så som mysteriet kring Noahs ark och Judas egentliga intentioner.

Novellsamlingen tar sig an bibliska berättelser ur ett modernt perspektiv. Religion går till kamp mot nätporr och Jesus dyker upp som en cirkusartist som vill åt sin återfödelse. Hemligheter som tidigare legat gömda mellan raderna kommer upp till ytan, bland annat mysteriet kring Noahs ark och Judas egentliga intentioner.

"Baklängesbibeln" är en satirisk fritolkning och omarbetning av kända personer och händelser i Bibeln, främst den nya Uppenbarelseboken.

KG Johansson är en prisbelönt svensk författare. Han är flerfaldig vinnare av Spektakulärt pris för årets bästa science fiction roman. Förutom att skriva för både ungdomar och vuxna har han varit Sveriges första professor i rockmusik.

Autor*innen:

Format:

E-Book

Seiten E-Book:

236

Sprache:

Schwedisch

Erscheinungsdatum:

22.9.2021

Verlag E-Book:

Saga Egmont

ISBN E-Book:

9788726825121