Den engelske kusinen

Bewertung 3.7
10 Std. 41 Min.
292 Seiten
Homandeckare
bookCoverFor

Buchbeschreibung

Historien börjar i baren på anrika Mount Nelson Hotel vid Taffelbergets fot i Kapstaden. Antikhandlare Johan Kristin Homan är ”medföljande” till sin flickvän Francine Silfverstierna, en av cheferna på Säpo, som ska tala vid en stor internationell konferens om terroristbekämpning.

I hotellets bar träffar han två svenskar: John Silver, importör av sydafrikanska viner, och Kenneth Bjarnefjell som är verksam i guldbranschen. Några dagar senare möter Homan på nytt John Silver i den vackra lilla staden Stellenbosch. Francine och Johan har tagit några semesterdagar för att besöka hjärtat i Sydafrikas vindistrikt. Men det visar sig att Silver gör mycket mer än importerar viner. Han är också involverad i ett internationellt miljardprojekt som rör digitalisering av den afrikanska tv-marknaden. Kina och Ryssland figurerar bland intressenterna, korruption och storpolitisk maktkamp finns med i spelet liksom en afrikansk diktator och brittiska underrättelsetjänsten MI6.

Vid hemkomsten till antikaffären på Köpmangatan i Gamla stan dras Homan in i ett mystiskt mord på Lidingö och ett annat i hjärtat av Sörmland.

Den engelske kusinen är ett klassiskt Homanäventyr med dramatik, oväntade förvecklingar och en lika oväntad upplösning. Kulturhistoria, antikviteter och afrikanska viner finns också med liksom siamesdamen Cléo de Merode.

Autor*innen::

Sprecher*innen::

Format::

Hörbuch:
E-Book:

Teil:

46

Laufzeit Hörbuch:

10 Std. 41 Min.

Seiten E-Book:

292

Sprache::

Schwedisch

Erscheinungsdatum::

17.5.2018

Verlag Hörbuch::

Bonnier Audio

ISBN Hörbuch::

9789176518755

Verlag E-Book::

Wahlström & Widstrand

ISBN E-Book::

9789146234241