Din hälsa sitter i munnen – 101 frågor och svar om munhälsa och kopplingen mellan vetenskap, folksjukdomar och ett långt och friskt liv
    
Share this book    

Hur påverkas blodtrycket av bakterierna på tungan? Behöver man verkligen använda tandtråd? Och vad är sambandet mellan Alzheimer och tandlossning?

Munnen och hälsan hänger ihop mycket mer än vi tidigare trott. Här får vi svar på hur tand- och munhälsa påverkar resten av kroppen och kopplingen till våra vanligaste folksjukdomar. Din hälsa sitter i munnen bjuder på lättillgänglig kunskap om munhälsa samt 101 frågor och svar på de vanligaste funderingarna i ämnet – och det man inte vågar fråga sin tandläkare!

Denna livsviktiga bok bjuder på konkreta råd och tips på vad vi kan göra för att undvika dålig munhälsa och samtidigt stärka kroppen, samt en tydlig genomgång av munnen och tänderna steg för steg. Om vi lär oss sköta våra tänder rätt kan vi både främja vår hälsa och hålla oss friskare!

Övertandläkare och professor i parodontologi Björn Klinge har drivit forskningen om kopplingen mellan folksjukdomar och tand- och munhälsa i över trettio år. Här redovisar han de senaste forskningsrönen inom ämnet tillsammans med hälsoprofilen, journalisten och författaren Pamela Andersson.

Show more