Perintö

  Upcoming release

E-book: 13/10/2020

Audiobook: 13/10/2020

Uuden ajan Vittulajänkä - sukuromaanien tuleva klassikko

”Pirullisesta pimeydestä, dieselinkatkusta, suomalaisista riidoista ja vakavista kommunikaatio-ongelmista huolimatta kirja herätti minussa heti halun muuttaa Tornionlaaksoon.”

—Dagens Nyheter

Kun Annie huomaa olevansa raskaana, hän palaa vastahakoisesti Tornionlaaksoon, maatilalle, jossa varttui. Siellä ei puhuta ruotsia eikä suomea vaan jotain kolmatta kieltä, jotain omaa – meänkieltä.

Perheeseen kuuluu isä ja äiti ja kaksitoista lasta (tai neljätoista, riippuen laskentatavasta). Kukaan ei ole erityisen innoissaan Annien paluusta, innostuminen ei vain kuulu perheen tyyliin. Pentti-isä on hallinnut perhettään jo vuosia despootin ottein, ja nyt Toini-äiti on vihdoin päättänyt, että kaikella on rajansa.

August-ehdokkaanakin ollut hulvaton Perintö on elämässä raivokkaasti roikkuva sukutarina, jossa jokainen perheenjäsen kirjoitetaan taiten oman elämänsä päähenkilöksi.

Nina Wähä (s. 1979) syntyi Tukholmassa. Hänen äitinsä on kotoisin Tornionlaaksosta, jossa Wähä vietti lapsuuden kesiään ja oppi meänkielen. Hänen kolmas kirjansa, Perintö, oli Ruotsissa huima myynti- ja arvostelumenestys. Wähä asuu Tukholmassa ja on työskennellyt myös näyttelijänä ja laulajana.

Show more