De Elfenboom

De Elfenboom

Description of book

Vanaf 13 jaar.

Boswachtersdochter Anna Katharina, alias Kat, redt Ildur de elfenprins uit een benarde positie. Hij neemt haar mee naar Elfenland waar ze opdracht krijgen de Elfenboom te zoeken die al twee generaties uit zicht is. Als de boom onvindbaar blijft zal het Elfenvolk uitsterven. Kat, voorzien van elfenvleugels, en Ildur gaan op zoek naar een eik die aan het signalement voldoet. Onderweg krijgen ze gezelschap van de wolvin Lara en de gevleugelde rat Gajus Rattus. Lara zoekt nieuw jachtterrein voor haar familie en Rat zint op een manier om de Weerwolf te verslaan die gedreigd heeft het Rattenvolk uit te roeien. Als ze tenslotte de Elfenboom vinden, blijkt dat hij met omkappen wordt bedreigd.

De bekende thrillerauteur Jacob Vis schreef dit spannende sprookje voor jong en oud. Hij vond inspiratie bij zijn kleindochters: meisjes in elfenland, elfjes in de mensenwereld. Fantasie en werkelijkheid in een sprookjesdecor.

Jacob Vis kreeg maar liefst zes nominaties voor De Gouden Strop, de prijs voor het spannendste boek. In 2015 won hij met "De zwarte duivel" de Diamanten Kogel, de prijs voor de beste thriller. Eerder schreef Vis in 2004 de jeugdroman De trek naar het noorden.