En kvindes veje

En kvindes veje

Description of book

Hilda Lessways vokser op i en trist, industrialiseret provinsby, hvor man skal se langt efter noget, der kan forsøde ens tilværelse. Da hendes mor dør, gifter hun sig med en charmerende mand, der lader til at være svaret på hendes bønner. Lidt efter lidt går det dog op for Hilda, at han er en svindler, og da hun møder Edwin Clayhanger står det endnu tydeligere frem for hende, at hun har giftet sig med den forkerte mand.

"En kvindes veje" er anden del af Arnold Bennetts fortælling om Hilda Lessways og Edwin Clayhanger og deres kampe for at løsrive sig fra samfundets kvælende krav. Første bog, "To familier" fortæller om Edwin Clayhangers opvækst og ungdom, og romanen "Et ægteskab" afslutter fortællingen.

Arnold Bennett (1867-1931) var en engelsk forfatter, der stod bag en lang række populære romaner. Han arbejdede endvidere som journalist og propagandist i Frankrig. De fleste af hans romaner foregår i eller henviser til pottemagerdistriktet i den engelske by Staffordshire. Arnold Bennetts værker er blevet oversat til mange fremmedsprog og har opnået stor popularitet verden over.

Danish