Hedebysviten 1

Hedebysviten 1

Description of book

Som varje år behöver Sillerån rensas. Tre män ska utses för att gå på flotten och utföra arbetet, det är en uråldrig tradition i Hedeby. Men när en försteman ska väljas kommer djupgående konflikter i dagen. Baron Urse, som står på ruinens brant, förklarar att han själv tänker leda arbetet. År 1937 är privilegiesamhället på väg att förvandlas till folkhem, bondlandet till industristat, och baronen möter oväntat motstånd.

Sven Delblancs romansvit om människor och samhälle i drastisk förändring Åminne, Stenfågel, Vinteride och Stadsporten är ett av de mest betydelsefulla verken från Sveriges sena 1900-tal. Med slående insikt i människans tragik och storhet och hennes plats i historien skapar Delblanc en romanvärld full av oförglömliga gestalter och motsättningar med djupa rötter och långtgående konsekvenser.

Sven Delblanc (1931-1992) var författare och litteraturforskare från Uppsala. Efter debuten med Eremitkräftan 1962 skrev han en mängd, romaner, essäer och pjäser. Böckerna om Hedeby utkom mellan 1970 och 1976 och låg till grund för en storslagen TV-serie. På Nirstedt/litteratur återutges romanerna i två volymer.

Author.Sven Delblanc

E-book

Swedish