Helvetet på östfronten

Helvetet på östfronten

Description of book

År 1943 har läget på östfronten vänt. I början av fälttåget krossade tyska stridsvagnar allt motstånd på sin väg över de ryska stäpperna. Nu har de slaviska "undermänniskorna" dock fått övertaget och gjort det vidsträckta landet till ett helvete för Hitlers invasionsstyrka. Nästan 100.000 soldater blir krigsfångar efter slaget vid Stalingrad i början av året. I mitten av juli tillfogar sedan Röda armén den tyska krigsmakten ett avgörande nederlag efter ett taktiskt genidrag i historiens största pansarslag. Även många skandinaver i tysk tjänst deltar i fasorna på östfronten.

Axelmakternas motgångar fortsätter i väster, där de allierade går iland på Sicilien. Den väldiga invasionen går bra, eftersom tyskarna tror att landstigningen ska ske på en helt annan plats – framför allt tack vare ett utklätt lik med falska invasionsplaner.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

AudiobookE-book

Swedish

What other people think

Reviews of Helvetet på östfronten