Keräilijä

Keräilijä

Description of book

Kaupungin hylätyissä nurkissa piileskelee luonnoton pahuus

Rikostarkastaja Leonore Askerilla on Malmön poliisin vakavien rikosten yksikön johtopaikka käden ulottuvilla. Kaikki muuttuu, kun nuori nainen katoaa salaperäisesti ja kesken korkean profiilin rikostutkinnan johto päättääkin siirtää Askerin syrjään. Hän joutuu niin sanotun Kadonneiden sielujen yksikön johtajaksi. Poliisiaseman kellariin unohdettu yksikkö erikoistuu ”outojen” tapausten tutkintaan.

Nöyryytyksestä huolimatta Asker uppoutuu yhteen erikoisista tapauksista: joku asettelee öisin pahaenteisiä miniatyyrihahmoja pienoisrautatien maisemiin. Pian viattomalta vaikuttava mysteeri alkaa paljastaa synkkiä juuriaan. Liittyvätkö hahmot jollain tavalla kadonneeseen naiseen?

Tapauksen yhteys hylättyihin ja rappeutuneisiin paikkoihin saa Askerin ottamaan yhteyttä Martin Hilliin, arkkitehtuurin professoriin, joka on kiinnostunut urbaanista löytöretkeilystä. Asker ja Hill alkavat epäillä, että näennäisen banaalin tapauksen takana piileekin epätavallinen pahuus.

Anders de la Motte (s. 1971) on entinen poliisi, joka debytoi vuonna 2010 palkitulla trillerillä Peli ja on siitä lähtien ollut yksi Ruotsin suosituimmista rikoskirjailijoista. Keräilijä aloittaa hänen pitkään odotetun uuden sarjansa. Se kipusi ilmestyttyään bestsellerlistan kärkeen sekä Ruotsissa että Norjassa.

AudiobookE-book

Finnish