Lumikadun kertoja

Lumikadun kertoja

Description of book

Lumikadun kertoja

Romaani toisen maailmansodan aikaisesta Puolasta ja niistä jotka meitä varjelevat.
"Gwiazda on nimensä mukaisesti kuin tähti, sojottaa hieman joka suuntaan. Se on juuri sinulle sopiva kaupunki, sillä siellä uskotaan vielä ihmeisiin."
Näillä ohjeilla Bajek saapuu pieneen kaupunkiin Puolassa, paikkaan jossa kirsikkapuut vielä kukkivat ja leipä tuoksuu kaduilla. On vuosi 1937, eikä Eurooppa vielä tiedä mikä sitä odottaa.

Gwiazdan Lumikadulla Bajek asettuu talonmieheksi ja kerää ympärilleen eloisan yhteisön. On Lilka ja Marek, kaksi tuulen viskomaa rakastavaista, joille on kodin tarjonnut Bruno, joka viettää aikansa kiertämällä teatteriseurueiden mukana maata. On leipomon Olga, uuttera nainen, joka yhä odottaa takaisin jäljettömiin kadonnutta miestään. On Lilkan poika Paweł, joka syntyy vastentahtoisesti hengittämään sotaa enteilevää ilmaa.
Vuodet vierivät, saksalaiset saapuvat, puolalaisista aletaan muokata orjakansaa. Bajekin ohjeina on vain tarkkailla ja tallentaa, ei puuttua asioihin, näin on hänelle ylhäältä painotettu. Mutta kuka voisi vain katsoa sivusta, kun tuho uhkaa nielaista koko Lumikadun asukkaineen?

Lumikadun kertoja avaa uuden aikakauden Katja Kaukosen tuotannossa. Se vie lukijansa keskelle sodan repimää maailmaa mutta näyttää ilon, toivon ja inhimillisyyden tuhon keskellä. Runollisella ja ilmaisuvoimaisella kielellään Kaukonen näyttää lintuperspektiivistä maailman, jossa sota yrittää kutistaa kaikki muurahaisiksi.

E-book

Finnish

What other people think

Reviews of Lumikadun kertoja