Manden, hvis kone blev ramt af demens

Manden, hvis kone blev ramt af demens

Description of book

76-årige Mads forsøger at komme videre med livet efter hans kone rammes af demens. Manden, hvis kone blev ramt af demens er en spændende og filosoferende bog. Den 76-årige Mads, hvis kone rammes af menneskesygdommen demens. Vi følger Mads, og hvorledes han håndterer at hans kone ligeså stille glemmer og begynder et nyt liv.


Mads har levet et nydeligt og vist nok lidt kedeligt liv. Nu er han pensioneret. Han har gjort, hvad der blev forventet af ham, og han har været godt gift.

Nu er Johanne blevet stærkt dement og anbragt på et plejehjem, hvor Mads ikke har lyst til at tilbringe al for meget tid. Og Johanne kan jo knap kende ham mere.

Pænhed bærer ikke lønnen i sig selv, konkluderer han. Han indleder et forhold til en kvinde, han træffer på et værtshus og senere, da Johanne er død, køber han et lille rækkehus i fjord-byen med en god udsigt. Nabokvinden, som også er alene, hedder Susanne.

Udover at skildre Mads, hans kone, et par venner og de par kvinder, han møder, rummer romanen fine portrætter af livet i den lille provinsby ved fjorden, som Mogens Fjord Christensen kender til bunds.

”Manden, hvis kone blev ramt af demens” er indlæst af Torben Sekov
i 2016 for Lytteratur hos AV Forlaget / Swann studio

What other people think

Reviews of Manden, hvis kone blev ramt af demens