Midt imellem

Midt imellem

Description of book

Som elleveårig emigrerer Kim Chang med sin mor fra Hongkong til USA, og de ankommer fulde af håb til New York. Virkeligheden viser sig dog hurtigt at blive en anden, end de havde forventet: en forfalden, uopvarmet lejlighed i Brooklyn og lange arbejdsdage i en sweatshop i Chinatown under umenneskelige forhold. Kim kan ikke engelsk og kæmper for at følge med og falde til i skolen, hvor hun altid tidligere har udmærket sig.

Snart indser Kim/Kimberly, at hendes evner i skolen er den eneste vej ud af elendigheden, og hun begynder et dobbeltliv: mønsterelev om dagen og sin mors hjælpende hånd på fabrikken om aftenen og i weekenden. Hun gør sit yderste for at skjule den svære sandhed om sin tilværelse – den ubegribelige fattigdom, familiens fremtid, der hviler på hendes skuldre, sin kulturelle forvirring og den kærlighed, hun føler for en af de kinesiske drenge på fabrikken, som ikke deler hendes evner og ambitioner. Kimberly befinder sig midt imellem to verdener og bliver en mester i at balancere mellem dem. Men til sidst bliver hun tvunget til at vælge.

Midt imellem er en inspirerende og gribende roman om en ung pige, der vokser op og modnes i en verden, hun kun til dels forstår. Kimberlys klare stemme bærer romanen frem og beretter om prøvelser og sejre, hjertesorg og kærlighed – og om de erfaringer og valg, der for altid former vores liv.

Copyright © 2010, Jeana Kwok
Oversat af Michael Alring fra Girl in Translation

indvandrere, kvinder, kultursammenstød, mor-datter forholdet, New York, Chinatown

AudiobookE-book

Danish

What other people think

Reviews of Midt imellem