Momo en de tijdspaarders

Momo en de tijdspaarders

Description of book

Kleine Momo woont in haar eentje buiten de stad. Eenzaam is ze niet, ze krijgt veel bezoek van andere kinderen. Maar in stad hebben mysterieuze grijze mannen, de tijdspaarders, zich ongemerkt onder de bewoners gevestigd. Langzaam pakken ze alle vrije minuten van de mensen af - niemand mag zijn tijd verdoen. Alleen professor Hora, zijn schildpad Cassiopeia, en Momo raken niet in de ban van de tijdspaarders en zetten samen een zoektocht op. Maar zullen Momo en professor Hora van de grijze mannen kunnen winnen? Wordt de tijd teruggegeven aan de mensen? En hoe kostbaar is tijd eigenlijk?

"Momo" is een van Michael Ende's bekendste werken voor kinderen, en de vele verfilmingen, toneelbewerkingen en onderscheidingen, waaronder de Duitse prijs voor het beste kinderboek (Deutscher Jugendliteraturpreis), bewijzen de populariteit die "Momo" heeft onder jonge (en oude) lezers en luisteraars.

Michael Andreas Helmuth Ende (1929-1995) was een wereldberoemde Duitse schrijver en de enige zoon van de surrealistische schilder Edgar Ende. Hij schreef voornamelijk jeugdliteratuur en fantasieverhalen, die in meer dan veertig talen zijn vertaald. 'Het oneindige verhaal' is verreweg zijn meest bekende boek. Andere bekende werken zijn 'Jim Koop en Lucas de Machinist', 'Momo' en 'De toverdrank'.