På sporet af det gode børneliv

På sporet af det gode børneliv

– et børneperspektiv på tidlig indsats

Description of book

I På sporet af det gode børneliv undersøger RUC-forsker Pernille Juhl en række spørgsmål for at besvare, hvad det gode børneliv er. Heri følger vi et år i en række børns liv fra alderen nul til fire. Til fælles har de alle, at socialrådgivere eller sundhedsplejersker er bekymrede for, om deres trivsel er truet, og der er derfor blevet iværksat forebyggende hjælpeforanstaltninger som aflastningsfamilie eller særlig støtte i daginstitutionen.

På sporet af det gode børneliv retter op på, at forskningen mangler at undersøge, hvilke situationer der opleves som problematiske i småbørns hverdagsliv. Heri tegnes der et billede af, hvordan børns problemer kan forstås, når de bliver udforsket i konkrete hverdagslivssammenhæng, hvor børn er sammen med forskellige voksne og andre børn. Desuden sættes der fokus på, hvordan samfundets hjælp over for børnene kan få betydning for deres hverdagsliv.

Pernille Juhl er cand.pæd.pæd.psyk., ph.d. og lektor ved Roskilde Universitet. Hun forsker i børnefællesskaber og -perspektiver, familie­liv, social intervention i hverdagslivet, sociale konflikter m.m.

Author.Pernille Juhl

E-book

Danish