Paradisvägen

Paradisvägen

Description of book

"Den kvällen bestämde hon sig. I början av hennes och Henriks förhållande – på den tiden han trodde sig älska henne lika mycket som sig själv – hade hon hjälpt honom med renskrivning och då tilläts hon också komma med synpunkter på formuleringar och ibland hade hon utan hans vetskap ändrat i repliker så att de kändes som annat än skrivbordsprodukter. Ja, jag kan, tänkte hon."

Ulla är trött på sin själviske make. Det spelar ingen roll hur mycket hon än anstränger sig för att hålla ihop hemmet och se till att kronofogden inte kommer på besök, Henrik bryr sig ändå inte. Han tänker bara på sin tidskrävande roman och säger att han skapar konst, något som Ulla inte kan förstå. Samtidigt tvingas hon jobba dubbla skift för att ekonomin ska gå ihop, och efter arbetsdagen åka hem och laga mat åt sin otacksamma make.

Så en dag blir Henriks bok refuserad. Han blir hemskt upprörd och super sig redlös. Ulla är däremot inte särskilt förvånad. Men så hittar hon refuseringsbrevet från förlaget och en lista från redaktören som hon inser är en riktig läroskrift i hur man skriver en säljande bok. Det är då hon bestämmer sig. Ulla ska skriva om sin mans bok.

Kjell Erling Genberg (1940-) är en svensk författare och manusförfattare från norra Hälsingland. Enberg är främst känd för sina deckarromaner, westernromaner och sin otroliga produktivitet som författare.