Tuhatmarkkanen

Tuhatmarkkanen

Description of book

Valkoinen torakka on nuorten poikien perustama salaseura, joka osaa ratkaista vaativiakin rikoksia. Nyt kaksi poikaa – Emil ja Pentti nimeltään – haluavat liittyä seuraan. Kuka tahansa ei seuran jäseneksi kuitenkaan pääse. Ensin pitää nimittäin ratkaista haastavia arvoituksia – eli löytää valkoisia paperisia torakoita ympäri kaupunkia. Pääsevätkö pojat mukaan Valkoiseen torakkaan? Lisäksi salaseuralla on tällä kertaa tähtäimessään pahamaineinen rahanväärentäjä.

Salapoliisit eivät aina ole hattupäisiä herrasmiehiä piippu suussaan – joskus rikoksia ratkovat nimittäin terävä-älyiset pienet pojat! Valkoinen torakka on helsinkiläisten poikien perustama salaseura, joka ei epäröi jahdata merkittäviä rikollisia.

Jalmari Finne (1874–1938) oli suomalainen kirjailija ja teatterinjohtaja. Nykyisin hänet tunnetaan erityisesti "Kiljusen herrasväki" -lastenkirjasarjan luojana. Finne kirjoitti kuitenkin myös monipuolisesti tuotantoa aikuisille: hän kirjoitti esimerkiksi rikosromaaneja, näytelmiä ja historiallisia romaaneja.

E-book

Finnish