Vaalikiimaa Impivaarassa

Vaalikiimaa Impivaarassa

Description of book

Herää, äänestäjä!

Kalle Isokallion Vaalikiimaa Impivaarassa on häpeilemätön opaskirja vaalivuoden parhaiden edustajien valintaan.

Tunnetko perinteikkään rahan kirnuamisen taidon? Tiedätkö kuka on Yleisradion toimittajan paras kaveri? Onko asumistuki uusi heroiini?

Tämän oppaan tarkoituksena on auttaa suomalaisia äänestäjiä valitsemaan vaaleissa itselleen paras edustaja. Äänestäminen on aina vain vaikeampaa. Lisäksi meillä järjestetään vaaleja nykyään lähes joka vuosi, ja niiden määrä on lisääntymässä. Uusin keksintö on maakuntavaalit, joissa valitaan edustajia tekemään samat päätökset, jotka aikaisemmin tehtiin kunnanvaltuustoissa.

Oppaan tarkoituksena on myös lohduttaa kaikkia niitä, jotka vaivautuvat vaaleissa uurnille. Turha hävetä, kaikkia muitakin äänestäjiä kusetetaan samalla mitalla.

Kirjan esipuheen on kirjoittanut Lasse Lehtinen.

Kalle Isokallio (s. 1948) on toiminut vapaana kirjailijana vuodesta 1996 ja toteuttanut vapauttaan kirjoittamalla yhteiskunnallisen veijariromaanin vuosittain. Ajan, joka kirjoittamiselta jää, hän käyttää lorvailuun, ellei satu musisoimaan johtamansa Åttopojat-orkesterin kanssa. Kirjoissaan Isokallio sijoittuu poliittisesti Orposta vasemmalle ja Marinista oikealle, kulloisenkin kirjan aiheesta riippuen. Teoksissa kyytiä saavat paitsi poliitikot myös muut valtaapitävät. Sankarin rooli on varattu maalaisjärkeä käyttävälle tavalliselle ihmiselle, ellei sitä sitten hetkellisesti lainata venäläiselle oligarkille, oman elämänsä tyhjästä rakentaneelle yrittäjälle tai jollekulle muulle, joka näkee miten asioiden pitäisi olla, ja panee ne kuosiin valtaapitävien harmiksi.

E-book

Finnish

What other people think

Reviews of Vaalikiimaa Impivaarassa