Andalusialainen mäyräkoira
Upcoming book

Audiobook & E-book: 6/14/2024

Andalusialainen mäyräkoira

Description of book

Animaalista menoa elävien ja kuolleiden kanssa

Juha Vuorisen DikDek-dekkariparodiasarjan kuudennessa osassa juhlitaan Tapsan ja Annan häitä niin villisti, että perhe kasvaa kahdella päällä jo ennen hääyötä.

Tapsa Mäkilä on saanut tulevan vaimonsa kanssa upean tarjouksen ryhtyä majatalon pitäjiksi andalusialaisessa vuoristokylässä. Häävalmisteluja Etelä-Espanjan auringon alla varjostaa sulhasen sietämätön päänsärky, mutta onneksi lääke on lähellä. Naapuritontilla ahkeroi lammaspaimenina erehtymättömästi Händiä ja Käppersiä muistuttava kaksikko, joka lääkitsee sulhasen niin, ettei sekaisin mene ainoastaan Tapsan nuppi vaan koko hääjuhla.

Andalusialainen mäyräkoira jatkaa edellisessä DikDek-romaanissa alkanutta eteläespanjalaista seikkailua, kun Tapsa ja Anna tulevat heitetyksi keskelle täysin mielenvikaista sirkusta. Sen tirehtööreinä heiluvat mystinen Matteo Barbieri, nyrkkirautaansa hivelevä albanialaismies Anis Kastrati, teräväkielinen maastochorizo sekä pottatukkaisten trollien armeija. Yksi asia menee kuitenkin yli kaiken kokeneen Tapsankin ymmärryksen: miten ihmeessä hän päätyi seinähullun espanjalaisen taidemaalarin palkkatappajaksi?

Juha Vuorinen (s. 1967, vai olikohan se sittenkin 1987?) on tullut tutuksi groteskin huumorin räävittömänä koko kansan totuuden käyrätorvena. Häneltä on ilmestynyt yli neljäkymmentä teosta, muun muassa Juoppohullun päiväkirja. Andalusialainen mäyräkoira on dekkarigenreä parodioivan DikDek-sarjan kuudes osa.