Coronacast (1)

Coronacast (1)

De mens wikt, het virus beschikt

Description of book

Medio maart 2020 neemt Nederland serieuze maatregelen tegen het coronavirus. Peter de Ruiter legt vast hoe mensen reageren.



#1 Nederland schrikt wakker
Op zoek naar reacties op de stringente corona-maatregelen in zijn woonplaats Den Haag, stuit Peter de Ruiter op angst, onverschilligheid en zelfs agressie. Terwijl sommige mensen zich zorgen maken over hun bestaan, zeggen anderen blijmoedig een vliegreisje naar Maleisië af. In het centrum van de macht wordt De Ruiter zelf in quarantaine geplaatst.



#2 Apocalypse of zegening?
Er gaat wederom een schok door Nederland als op zondag 15 maart binnen een half uur alle kroegen en restaurants worden gesloten. Peter de Ruiter ondervindt het aan den lijve. Ook de scholen gaan dicht. Wat staat ons nog meer te wachten? De Ruiter belt met vrienden in Barcelona, Auvergne en Antwerpen. Daar is het nog een graadje erger met de coronacrisis. Is dit ons voorland?



#3 Onderneem wat tegen de crisis!
Genoeg van die weemoed naar pre-coronatijden! We kijken vol vertrouwen vooruit met ondernemers die de moed niet laten zakken en nieuwe kansen zien en pakken. Peter de Ruiter steekt de dappersten de microfoon onder de neus en maakt van de gelegenheid gebruik om ongebreideld reclame te maken voor zíjn oplossing voor het coronaprobleem onder ondernemers: de Kroontjesbon.



#4 De Coronafoon
De toenemende drang tot afstand nemen doet Peter de Ruiter besluiten de Coronafoon in het leven te roepen: een geïsoleerde microfoon voor de deur van de supermarkt, waar Peter op veilige afstand boodschappers naartoe dirigeert om ze antwoord te laten geven op de vraag hoe ze aankijken tegen afstand nemen.



Elders in de stad hoort hij welke maatregelen mensen nemen - of die juist uit het oog verliezen. Het meest extreme voorbeeld is dat van baron Van Uitwegen tot Stromendaal, die er betrekkelijk laconiek onder blijft. Musicus Mischa Porte vertelt hoe hij zich door het optredenloze tijdperk heenslaat: hij parkeert zijn noten op internet, anderen borduren er op voort.

What other people think

Reviews of Coronacast (1)