Det kan bara bli bättre
Upcoming audiobook
7/15/2024

Det kan bara bli bättre

Description of book

Alva tycks ha allt, men trots en älskad son känner hon sig olycklig. Hon längtar efter att återvända till jobbet i stället för att vara mammaledig, och kan inte låta bli att avundas sin syster Sanna, vars liv verkar så mycket enklare. Av en händelse möter Alva 75-åriga Magdalena, som tampas med en komplicerad relation till sin vuxne son, och det blir början på en oväntad vänskap och ett ömsesidigt stöd.

Sanna är nöjd med singellivet och trivs i sin lägenhet på Mariaberget. Hon vill inte riskera att dejta någon man som är lika kontrollerande som hennes ex. Men under en resa till Kroatien möter hon Calle, som är allt hennes ex inte var, och sprudlande kärlek uppstår. Men något håller Calle tillbaka, och Sanna förstår snart att det är relationen till mamman.

Magdalena bor med sin hund på Östermalm. Hon har levt ett bittert liv sedan hon blev övergiven under graviditeten med Calle. För att dämpa skuldkänslorna över att ha låtit detta förstöra deras relation, stjäl hon. Inför Alva öppnar hon för första gången upp sig om relationen till sonen. Det banar väg för att försöka ställa allt till rätta, men när Calle träffar en kvinna rasar det för Magdalena. Hon är fast besluten om att vara den enda kvinnan i sonens liv.

”Det kan bara bli bättre” är en feelgood med värme och svärta om att inte hitta rätt i föräldraskapet, oväntad vänskap, kärlek och att göra bättre när man inte kan göra om.