Geniala och galna vapen

Geniala och galna vapen

Description of book

Hitler förfogar vid krigets utbrott över världens starkaste flygvapen. Sommaren 1940 ska Luftwaffes bombplan knäcka Storbritannien, så att landet tvingas sluta fred med Hitler eller blir så försvagat att vägen är banad för en tysk invasion.

Britterna har dock ett ess i rockärmen: ett helt nytt jaktplan. Det lilla Spitfire är ytterst lättmanövrerat, och de orädda brittiska piloterna lyckas sätta käppar i Luftwaffes propeller, trots att tyskarnas Messerschmitt Bf 109 på papperet är betydligt bättre. I kampen mot britterna satsar tyskarna i stället på V-1- och V-2-bomber. Flera andra fruktansvärda vapen ligger på ritbordet, men endast ett fåtal hinner bli färdiga.

I del 12 av "En värld i krig" följer vi kapplöpningen fram till atombomben.

"Allt om Historia" tar med dig på en halsbrytande resa till svunna tider, så att du kan njuta av historiens största händelser. Följ med tillbaka i tiden – tillbaka till andra världskrigets frontlinjer, vikingarnas räder och egypternas gudsdyrkan. "Allt om Historia" är för dig som vill veta mer om spännande och dramatiska händelser i det förflutna.

AudiobookE-book

Swedish

What other people think

Reviews of Geniala och galna vapen