Helsinki Underground

Helsinki Underground

Description of book

Huomisen hurmaa ja eilisen nostalgiaa 2040-luvun Helsingissä

Helsinki Underground on maaginen romaani, jossa huikeat fantasiat kohtaavat raadollisen realismin.

Huomisen hurmaa ja eilisen nostalgiaa 2040-luvun Helsingissä

Kun syksyllä 2047 Helsingin Kalasatamassa alkaa kadota ihmisiä, Verna ja hänen ystävänsä Emppu ja Paloma ryhtyvät tutkimaan tapauksia.

Lammassaareen leiriytyneet vanhauskoiset herättävät epäilyksiä, mutta jäljet johtavat myös läheisen keinosaaren erityistalousalueelle ja Östersundomin Muinaismetsään.

Kaduille alkaa ilmestyä hahmoja menneisyydestä, ja tuntuu kuin koko kaupunki olisi mennyt sekaisin: verisen kevään 1918 Sörnäistenkaupunki on herännyt eloon, ja Madame Tupun salongissa kohtaavat kieltolain aikaiset merkkihenkilöt.

Jani Saxell (s. 1972) on kirjailija, toimittaja ja luovan kirjoittamisen opettaja. Hänen teoksilleen on ominaista yhteiskunnallisuus sekä mielikuvituksellisten ja todellisten tapahtumien taitava sekoittaminen. Hänen edelliset kolme romaaniaan Unenpäästäjä Florian (2010), Sotilasrajan unet (2014) ja Tuomiopäivän karavaani (2017) sijoittuvat pääasiassa entisen Jugoslavian maihin. Tuomiopäivän karavaani voitti vuoden 2018 Tähtivaeltaja-palkinnon. Helsinki Underground palaa kirjailijan kotikaupunkiin.