Ihan mieletön juttu

Ihan mieletön juttu

Description of book

Scifillä maustettu hauska ja koukuttava kuvaus tubemaailman koukeroista

Suositun tubettajan esikoisromaani on viihdyttävä scifi-mysteeri, joka sivuaa painavia ja ajankohtaisia teemoja: kuinka sosiaalinen media muokkaa keskustelukulttuuria ja kuinka julkisuus on oma maailmansa, jolla ei ole juurikaan tekemistä todellisuuden kanssa.

Parikymppinen taideopiskelija April May asuu New Yorkissa yhdessä kämppiksensä, on-off-tyttöystävänsä Mayan kanssa. Eräänä aamuyönä April törmää jalkakäytävällä seisovaan jättiläismäiseen patsaaseen. Hän nimeää patsaan Carliksi ja kuvaa siitä ystävänsä Andyn kanssa videon, jonka Andy jakaa YouTube-tilillään. Seuraavana päivänä videosta on tullut viraali-ilmiö ja Aprilista somejulkkis.

Käy ilmi, että Carleja on ilmestynyt kymmeniin kaupunkeihin eri puolille maapalloa. Aprilin odotetaan selvittävän Carlien salaisuus: mistä ne ovat tulleet ja mitä ne tarkalleen ottaen meiltä haluavat. Pian hän joutuu huomaamaan, kuinka kuuluisuus asettaa vaakalaudalle hänen ihmissuhteensa, turvallisuutensa ja identiteettinsä – koko hänen elämänsä.

Hank Green haastaa esikoisromaanillaan komeasti isoveljensä, lukijoiden rakastaman John Greenin. Ihan mieletön juttu näyttää somejulkisuuden pimeän puolen, josta Greenin veljeksillä on taatusti runsaasti omakohtaista kokemusta.

Hank Green (s. 1980) on yhdysvaltalainen yrittäjä, muusikko, kouluttaja, tuottaja, vloggaaja ja esikoiskirjailija. Green tunnetaan parhaiten YouTube-kanavasta nimeltä Vlogbrothers, jonka hän perusti yhdessä veljensä, kirjailija John Greenin kanssa ja jossa he vloggaavat vuorotellen. Hank ja John Green ovat perustaneet myös Project for Awesome -kampanjan, joka on kerännyt miljoonia dollareita hyväntekeväisyyteen. Hank Green toimii toimitusjohtajana tuotantoyhtiö Complexlyssa, jonka opetuksellisia videoita on katsottu YouTubessa yli 2 miljardia kertaa (esim. kanavilla Crash Course ja SciShow). Hän on myös ollut perustamassa VidConia, maailman suurinta verkkovideoyhteisökonferenssia. Green asuu Montanassa vaimonsa, poikansa ja kissansa kanssa.

Finnish

What other people think

Reviews of Ihan mieletön juttu