Jos kuolema uinahtaa
Upcoming audiobook
5/15/2024

Jos kuolema uinahtaa

Description of book

Kuolema vaanii Nero Wolfen apuria joka kulman takana.

”Kuljettaa lukijat 1950-luvun New Yorkin hienostoalueelle ja aikakauteen, jolloin mysteerikirjojen genreä hallitsivat nokkeluus ja lukeneisuus.” – Publishers Weekly

Miljonääripohatta haluaa eroon tuoreesta miniästään ja pyytää Nero Wolfea hoitamaan asian. Wolfen mielestä juttu haiskahtaa ja hän kieltäytyy, mutta Wolfen apuri Archie Goodwin ottaa työn vastaan. Nopeasti Archie on kuitenkin liian syvällä rikosvyyhdin syövereissä, eikä hänellä ole muuta vaihtoehtoa kuin pyytää pomonsa apuun. Onnistuuko Nero Wolfe ratkaisemaan monimutkaisen tapauksen ja pelastamaan oikean kätensä kiipelistä?

Äänikirja on ilmestynyt 1992.

Rex Stout (1886–1975) oli amerikkalainen rikoskirjailija ja etsivä Nero Wolfen luoja. Stoutin mysteerit ovat viihdyttäneet miljoonia nojatuolietsiviä kautta maailman vuodesta 1934 lähtien, jolloin ensimmäinen Nero Wolfe -kirja ilmestyi. Stout tunnetaan yhtenä kaikkien aikojen parhaista amerikkalaisdekkaristeista, ja hänet palkittiin mysteereistään Grand Master -elämäntyöpalkinnolla vuonna 1959.

Nero Wolfe, yksi 1900-luvun rakastetuimmista etsivistä, on ”mahtaileva eksentrikko ja ihmisiä karsastava kulinaristi, jonka tärkein ominaisuus rikosten ratkaisemisessa on veitsenterävä äly” (Helsingin Sanomat).