Kristin Lavransdotter: Korset

Kristin Lavransdotter: Korset

Description of book

Kristin bestämmer sig för att till slut konfrontera Erlend över hans lögner och ohederliga beteende, vilket leder till att han lämnar gården. För att rädda det liv hon byggt upp för sig själv och sina söner rider Kristin efter honom och övertygar honom att återvända hem. De hittar tillbaka till sin kärlek och verkar få leva lyckliga igen, tills en mystisk ny sjukdom drar in över landet med dödliga konsekvenser.

Sigrid Undsets detaljerade och poetiska stil tar läsaren med rakt in i livet på det medeltida Norges landsbygd. Korset är en mästerlig skildring av en kvinnas strävan efter frihet och identitet, och Undsets unika förmåga att gestalta karaktärer och deras inre världar gör denna roman till en oförglömlig läsupplevelse.

Korset är den avslutande delen i Undsets trilogi om Kristin Lavransdotter, efter Brudkronan och Husfrun. I översättning av Teresia Eurén.

SIGRID UNDSET [1882–1949] var en norsk författare och nobelpristagare. Undset debuterade med Fru Marta Oulie [1907], men fick sitt genombrott med den omtalade romanen Jenny [1911]. Mest ihågkommen är hon för sina historiska romaner, där trilogin om Kristin Lavransdotter oft framhålls som den främsta.

Author.Sigrid Undset

E-book

Swedish