Markens grøde

Markens grøde

Description of book

"Manden er stærk og grov, han har rødt jernskæg og små ar i ansigtet og på hænderne – disse sårtomter, har han fået dem i arbejde eller i strid? Han er kanske kommet fra straf og vil skjule sig, han er kanske filosof og søger fred, men i al fald så kommer han der, et menneske midt i denne uhyre ensomhed. Han går og går, det er stille for fugle og dyr omkring ham, stundom taler han et eller andet ord med sig selv: Åh ja Herregud!"

"Markens grøde" er blevet kaldt et læredigt om jordbrug. Romanen følger bonden Isak, der er som personificeringen af agerbrug, den landmand, man ser alle steder i verden i hver sin form. Vi følger hans næsten overnaturlige bånd til naturen, som han bor i, og som bor i ham. Knut Hamsun modtog Nobelprisen i litteratur for denne skønne og helt unikke roman.

Denne udgave er fra 1917, og teksten er ikke blevet redigeret eller moderniseret.

Knut Hamsun (1859-1952) var en af Norges største forfattere. Han skrev en lang række romaner og noveller inden for forskellige genrer og modtog i 1920 Nobelprisen i litteratur. Han fik sit litterære gennembrud i 1890 med romanen "Sult", som er en af periodens vigtigste værker inden for norsk litteratur. Knut Hamsun stod endvidere bag en perlerække af digtsamlinger og skuespil.

Author.Knut Hamsun

E-book

Danish