Moordhuis

Moordhuis

Description of book

James Patterson laat zijn verbeelding los op een spookhuis.

Bridgehampton, een kuststadje ten noorden van New York. Jenna Murphy is er geboren. Nu is ze er terug, om er te werken als rechercheur. Een bitterzoet moment, want het volgt op de mislukking van haar loopbaan bij de politie van New York. Er is echter geen tijd om te treuren, want Bridgehampton wordt opgeschrikt door een brutale moord. Jenna is meteen geïntrigeerd: het huis Ocean Drive 7, waar het slachtoffer gevonden is, staat bekend als een spookhuis en lijkt iets te maken te hebben met de nachtmerries die haar plagen. Bovendien ontdekt ze dat de recente moord niet de enige misdaad was die in het lugubere huis is gepleegd. Een onschuldige verdachte, een seriemoordenaar, een verhaallijn uit het verleden die langzaam haar weg zoekt naar het heden… ‘Moordhuis’ is weer een typische Patterson, met een strakke plot, korte hoofdstukken en onverwachte wendingen.

James Patterson (1947) is een wereldberoemde Amerikaanse auteur en filantroop, die tot 1996 eveneens werkzaam was als reclamemaker. Sinds 1976 heeft hij meer dan tweehonderd boeken gepubliceerd, waarvan er in totaal meer dan 300 miljoen exemplaren zijn verkocht. 76 titels stonden op nummer één op de bestsellerlijst van de New York Times, waaronder President vermist, dat hij samen met Bill Clinton schreef. Deze cijfers maken hem een van de meest succesvolle en best verkopende auteurs ooit. Patterson is het meesterbrein achter de Alex Cross en Women’s Murder Club thrillerreeksen, die beide zijn verfilmd. Daarnaast heeft hij meerdere romans en kinderboeken op zijn naam staan.

Zowel voor zijn schrijven als voor zijn liefdadigheidswerk heeft hij verscheidene prijzen gewonnen en onderscheidingen gekregen, waaronder de Edgar Award van de Mystery Writers of America en de Literarian Award van de National Book Foundation.