Mr. Finney en de andere kant van het water

Mr. Finney en de andere kant van het water

Description of book

Het is hartje zomer en alles in de tuin van Mr Finney zoemt en zindert van de warmte. Mr Finney krijgt op zijn SuperBiBi een noodoproep van zijn knalroze vriendin netje Pinky Pepper. Ze stuurt hem ook een foto van een eiland dat lijkt te verdwijnen. Mr Finney aarzelt geen moment en vliegt in zijn FinMobiel naar haar toe om te helpen. Op het eiland ziet hij Flingo terug en ontmoet hij de paradijsvogel Paradisio en Natoeng, een eigenwijze oerang-oetan. Samen helpen ze de dieren om van het eiland te vluchten.

Mr Finney gaat op zoek naar antwoorden op zijn vragen over het stijgende water, maar die blijken nog niet zo makkelijk te vinden. En dan komt Flingo met een verrassende oplossing!

Op dit tweede luisterboek beleeft Mr Finney spannende avonturen boven en onder water, waarbij hij opnieuw wezenlijke vragen stelt over hoe we omgaan met elkaar en met de aarde.

Het verhaal wordt op geanimeerde wijze voorgelezen door Willem Nijholt en ondersteunt door speciaal gecomponeerde verhalenmuziek van Floor Minnaert.

Inhoud

Het zoemende raadsel

Nieuwe buren

Een spannend bericht

Weer op reis

Een eigen paradijs

Op de vlucht

Gevaar op het strand

Raar of anders

Het geheim

Een dubbele ontdekking

De tuin onder water

Samen en alleen

Lawaai op het plein

Aan de slag

Bij de grote boom