När det snöade

När det snöade

Description of book

Det händer något mystiskt i den lilla staden. Äppelblommas fågel Pluttplong har försvunnit och ingen vet var den har tagit vägen. Tillsammans börjar invånarna i staden leta, ledda av konstapel Joakim Skutt.

När det snöade är den fristående uppföljaren till Maria Gripes debut I vår lilla stad. Alla underbara karaktärer från den första boken är tillbaka för nya upptåg och en spännande deckargåta.

MARIA GRIPE [1923-2007] är en av Sveriges bästa och mest älskade barnboksförfattare genom tiderna. Hon debuterade 1954 med I vår lilla stad och skrev sammanlagt 38 böcker, däribland Hugo & Josefin, Tordyveln flyger i skymningen och Agnes Cecilia. Hennes böcker är översatta till 29 språk, och flera har blivit filmer och TV-serier. 1946 gifte hon sig med konstnären Harald Gripe [1921-1992] som illustrerade de flesta av hennes böcker. Maria Gripe fick ta emot en rad utmärkelser för sitt författarskap, bland annat H. C. Andersen-medaljen, Litteraturfrämjandets stora pris, Astrid Lindgren-priset, New York Herald Tribunes Honor Award och spanska kulturministeriets Premio Nacional.

Author.Maria Gripe

E-book

Swedish