Pimeän pilven ritarit
Upcoming book

Audiobook & E-book: 5/16/2024

Pimeän pilven ritarit

Description of book

Tieteiskirjallisuuden klassikko nyt äänikirjana!

Aurinkokunnan sisäosia lähestyy sadan miljoonan komeetan harva pimeä pilvi. Sirpaleet putoilevat maapallon pinnalle kuin jättiläismäiset ydinohjukset, ja ihmiskunta ajautuu epätoivoiseen eloonjäämistaisteluun komeettoja vastaan.

Johnny Kororo on käynyt ulkoavaruudessa jo kuusi kertaa ja päättänyt vankkumattomasti olla enää lähtemättä. Mutta kun Los Angeles saa osuman ja kun seuraavalle lennolle on lähdössä ärsyttävä Suseelah Soemarwoto, Johnny pyörtää päätöksensä...

Alun perin vuonna 1997 ilmestynyt Pimeän pilven ritarit on monen lukijan mielestä trillerimäisten katastrofiromaanienkin taiturina tunnetun Risto Isomäen paras teos. Huikealla avaruusmatkalla ollaan polttavien kysymysten äärellä. Onko ihmiskunnalla todellisia mahdollisuuksia suojautua kosmisilta luonnonmullistuksilta?

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän on julkaissut kymmeniä romaaneja ja tietokirjoja, ja hänen kirjojaan on käännetty noin 20 kielelle. Sarasvatin hiekkaa (Tammi 2005) oli Finlandia- ehdokas ja voitti Tähtivaeltaja- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Romaanista tehty sarjakuva voitti Sarjakuva-Finlandian. Isomäelle on myönnetty myös European Science Fiction Associationin palkinto, ja vuonna 2020 hän sai Tiedonjulkistamisen elämäntyöpalkinnon.

AudiobookE-book

Finnish