Buchcover für Dyynin messias

Dyynin messias

Buchbeschreibung

"Täydellinen manttelinperijä Dyynille. Kerrassaan kiehtova.” – Challenging Destiny

Monumentaalisen Dyynin jatko-osa Dyynin messias on uhmakas ja tyylikäs scifitragedia.

12 vuotta on kulunut Arrakis-aavikkoplaneetalla, ja Paul Atreides, fremenien messias, on päässyt ennennäkemättömään valta-asemaan. Siltikään hän ei pysty pysäyttämään nimissään taistelevia fanaatikkoja, ja pyhä sota on vaatinut jo lukemattomia ihmishenkiä. Samaan aikaan Paulia uhkaa hänen vastustajiensa salaliitto. Paulin on tehtävä mahdottomia valintoja, kun vaakalaudalla ovat hänen valta-asemansa, rakkaansa, kansansa ja ihmiskunnan kohtalo.

Dyynin messias pureutuu vastahakoisen messiaan heikkouksiin yllättävän inhimillisellä otteella. Alun perin vuonna 1969 julkaistu Dyyni-sarjan toinen osa on täynnä poliittista vehkeilyä ja vie Atreidesien tarinan uudelle tasolle.

Frank Herbert (1920-1986) oli tieteiskirjallisuuden suurimpia nimiä. Ennen kirjailijanuraansa hän työskenteli mm. toimittajana, radioäänenä ja luovan kirjoittamisen opettajana. Hänen teemoihinsa lukeutuvat ympäristö, talous, politiikka ja valta. Hänen pääteoksenaan pidetään Dyyniä, joka on nähty valkokankaalla David Lynchin (1984) ja Denis Villeneuven (2021, 2024) versioina.

Dyynin messias on suoraa jatkoa Dyyni-elokuvien tapahtumille.

HörbuchE-Book

Finnisch