Buchcover für Fäboden

Fäboden

Buchbeschreibung

En pandemi härjar och forskarna Jacob och Ann bestämmer sig för att fly från Storstaden till en fäbod för att undkomma smittan. De tror att de ska lämna sitt hem för en kortare tid. Men dagar blir till veckor och veckor till månader...

Jacob och Ann får möta en sida av sig själva som de aldrig hade kunnat föreställa sig när de tvingas vända ryggen åt hjälpsökande medmänniskor. Men under flykten skapas också nya relationer till andra som de måste lära sig att lita på och samarbeta med för att överleva. När en okänd man plötsligt dyker upp tänds ett hopp om att pandemin går att bekämpa. Men det är en kamp som kräver sitt offer.

Den sista pandemin är en högaktuell berättelse man snabbt fångas av och som väcker många känslor runt den tid vi nu lever i.

Del 1 – Fäboden är den första delen, som kommer att följas upp av Del 2 – Herrgården och Del 3 Storstaden.

Författaren, Magdalena Stjernberg, tar oss med på en resa som är kusligt nära Coronapandemin som drabbat oss alla och håller världen i ett fast grepp. Hon är arkeolog och har doktorerat i ämnet ”Farsoter under förhistorisk tid”. Magdalena har tidigare gett ut Penselgänget (2011) och Dårarna i Hönshuset (2016).

Den sista pandemin är en serie i 3 delar.

Schwedisch