Buchcover für Hämärätunnin tarinoita

Hämärätunnin tarinoita

Buchbeschreibung

Kunnianosoitus tarinankertojille.

Hämärätunti päivän ja illan taitekohdassa on perheelle tärkeä. Silloin äiti saa hetken huoahtaa ja nauraa vuklattaa isän tarinoille.

Hämärätunnin tarinoita kuvaa sodanjälkeistä jälleenrakennusajan Suomea. Asutustilallinen isä on sodassa hermonsa menettänyt, ja elämä on niukkaa. Päähenkilön, pienen Heino-pojan elämä on kuitenkin yllättävän onnellista. Etenkin romaanin alussa tunnelma on kotona lämmin: on hämärätunti, isä tarinoi, äiti käristää sianlihaa kastikkeeseen ja villasukat kuivuvat hellan vieressä.

Romaanin henkilöt, kuten Totinen Matti, Nauraja-Hilkkonen ja Satjangon kaunis Anni, jäävät elämään vielä kirjan lukemisen jälkeenkin. Heikki Turunen on mestari välittämään naurunkursketta ja itkuntyrskettä. Teos kuvaa aidosti myös henkisen ilmapiirin muutosta, kun Suomi nykyaikaistui, hevonen vaihtui traktoriin ja asutustila lopulta rivitalonpätkään.

Hämärätunnin tarinoita on julkaistu vuonna 2010.

Heikki Turunen on syntynyt 9. joulukuuta 1945 Pielisjärvellä ja asuu nykyisin Juuan kunnassa Pielisen rannalla. Hänen esikoisromaaninsa Simpauttaja julkaistiin vuonna 1973. Turunen varttui Suomen maaseudun kulta-aikana, mikä teki hänestä parantumattoman maalaisromantikon.