Buchcover für Ihmeperhe

Ihmeperhe

Buchbeschreibung

Terveisiä koulusta!

Ihmeperhe on viiltävän tarkka läpileikkaus erityisluokan arjesta ja moninaistuvasta koulumaailmasta. Romaani ruotii tasa-arvoisena pidettyä koululaitosta ja kysyy, kuka on ensisijaisesti vastuussa lasten tulevaisuudesta yhteiskunnan jäsenenä.

Mies saa viranhoitomääräyksen Saarivuoren peruskoulun 4–5F-erityisluokalle. Luokassa opettajat ovat vaihtuneet tiuhaan: kymmenen oppilaan pienryhmässä tuntuu olevan vähintään puolet liikaa. Kahvitauot kuluvat sosiaaliviranomaisille soitellessa, toisella linjalla koputtaa poliisi ja taustalla heiluu perhosveitsi The Knife Game Songin tahtiin. Viikkojen kuluessa kaaoksen keskeltä alkaa kuitenkin hahmottua iloa ja kauneutta sekä kokonaiskuva, jossa erityislahjojensa hallitsemista opettelevat pienet supersankarit ovat kaikkea muuta kuin syypäitä omaan käytökseensä.

Hanna Arvela (s. 1981) on helsinkiläinen mediataiteilija, jonka mustan huumorin sävyttämät teokset pyrkivät herättämään keskustelua yhteiskunnan näkymättömistä epäkohdista. Ihmeperhe ammentaa Arvelan omista kokemuksista erityisluokkien sijaisopettajana.
Autor oder AutorinHanna Arvela
Sprecher oder SprecherinIlkka Villi

HörbuchE-Book

Finnisch