Buchcover für Jeg er glad for min mor døde

Jeg er glad for min mor døde

Buchbeschreibung

New York Times bestseller om at vokse op med narcissistisk mor.

Jennette McCurdy er 6 år, da hun er til sin første audition. Det er morens drøm, at hun skal være en barnestjerne, og hun vil gøre alt for at gøre sin mor glad.

Da det lykkes at blive en del af Nickelodeon hitserie iCarly, lægger Jennette al sin energi at bibeholde sit barnlige udseende, da det vil være bedst. Efter morens anvisninger begynder hun på ”kalorie-begrænsning”, hvor hun spiser så lidt som muligt og vejer sig selv fem gange om dagen, og hun får barberet ben og bliver badet af sin mor, indtil hun er 16 år. Samtidig deler hun alle sine dagbogsnotater, e-mails og ikke mindst sin løn med hende, for moren er hendes bedste veninde.

Jennette McCurdy fortæller i grusomme detaljer om et liv med en ekstremt kontrollerende mor, med angst og selvhad, spiseforstyrrelser og afhængighed. Først da moren dør af kræft, og Jennette begynder i terapi for sin spiseforstyrrelse, begynder hun at forstå, hvad forholdet til moren har betydet for hendes liv. Og hun overvejer for første gang, hvad hun egentlig selv vil.

En hudløst ærlig og barskt humoristisk fortælling om modstandskraft, selvstændighed og glæden ved at vaske sit eget hår.